Nutriční hodnoty (Balkánský burek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 727 kJ / 5 671 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 277,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 222,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,56 g |
| Tuky | 318,48 g |
| – nasycené | 43,82 g |
| – nenasycené | 249,99 g |
| –– mononenasycené | 177,38 g |
| –– polynenasycené | 72,62 g |
| ––– omega 3 | 20,97 g |
| Vláknina | 27,30 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 911 mg |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 412,00 g |
| – cukry | 56,40 g |
| ––– laktóza | 18,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| voda (podle potřeby) | Voda | |
| 250 ml 250 ml oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 0,5-1 kg 0,5-1 kg mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 750 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| Vegeta (podle chuti) | Kořenící směs sypká | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 500 g 500 g tvarohu z alobalu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 velké lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| pórek | Pórek čerstvý |