Nutriční hodnoty (Hovězí pupek z hájovny na „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 9 403 kJ / 2 247 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 222,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,27 g |
| Tuky | 127,83 g |
| – nasycené | 56,07 g |
| – nenasycené | 69,03 g |
| –– mononenasycené | 52,40 g |
| –– polynenasycené | 16,63 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 5,94 g |
| Cholesterol | 570 mg |
| Sodík | 2,68 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 34,58 g |
| – cukry | 5,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí pupek | Hovězí pupek | 1000 g |
| 1 ks 1 ks velká cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
| 10 dkg 10 dkg uzeného špeku | Špek | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 2 ks 2 ks bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 10 kuliček 10 kuliček celý pepř | Pepř černý | |
| 6 kuliček 6 kuliček nové koření | Nové koření | |
| 1 špetka 1 špetka tymián | Tymián sušený | |
| 1/2 l 1/2 l silný zvěřinový vývar | Vývar hovězí | 500 ml |
| 1 dcl 1 dcl kvalitní červené víno | Víno červené suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| citrón | Citrón čerstvý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |