Nutriční hodnoty (Masopustní prvorepublikové zelí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 626 kJ / 1 106 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 99,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,96 g |
| Tuky | 23,54 g |
| – nasycené | 5,86 g |
| – nenasycené | 11,81 g |
| –– mononenasycené | 9,41 g |
| –– polynenasycené | 2,41 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 38,80 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 12,32 g |
| Sůl | 30,00 g |
| Sacharidy | 85,00 g |
| – cukry | 50,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 1000 g |
| 500 g 500 g uzeného masa raději prorostlejšího dobře vyuzeného | Vepřová plec uzená | 500 g |
| klobása | Klobása | |
| asi 4 4 velké brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 10 kuliček 10 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| kmín | Kmín | |
| sádlo nebo olej | Sádlo vepřové | |
| cukr | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |