Nutriční hodnoty (Koláč s jablky a whisky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 35 342 kJ / 8 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 109,00 g |
| Tuky | 387,40 g |
| – nasycené | 33,97 g |
| – nenasycené | 310,16 g |
| –– mononenasycené | 140,28 g |
| –– polynenasycené | 169,88 g |
| ––– omega 3 | 34,98 g |
| Vláknina | 78,50 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 364 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 1 065,85 g |
| – cukry | 684,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 hrnečky 4 hrnečky (250 ml) oloupaných a nakrájených středně velkých jablek (5-6) | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 1 hrneček 1 hrneček rozinek | Rozinky | 250 g |
| 1/2 hrnečku 1/2 hrnečku Whisky (zaměnit za jablkovou šťávu, pokud je to pro děti) | Whisky | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1,5 hrnečku 1,5 hrnečku cukru (může být i méně) | Cukr bílý | 375 g |
| 3/4 hrnečku 3/4 hrnečku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 2 hrnečky 2 hrnečky mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 2 2 kávové lžičky jedlé sody | Jedlá soda | |
| 2 2 kávové lžičky skořice | Skořice ceylonská | |
| 1/4 1/4 kávové lžičky umletého hřebíčků | Hřebíček | |
| 1/2 1/2 kávové lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 hrneček 1 hrneček vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |