Nutriční hodnoty (Bábovka ve vaječných skořápkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 24
| Energie | 9 598 kJ / 2 294 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 117,74 g |
| – nasycené | 62,28 g |
| – nenasycené | 44,00 g |
| –– mononenasycené | 36,20 g |
| –– polynenasycené | 7,80 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 593 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 268,65 g |
| – cukry | 256,25 g |
| ––– laktóza | 6,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vajíčka | Vejce slepičí | 280 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 250 ml 250 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
| (možno nahradit mlékem a olejem v poměru 2/3 mléka + 1/3 oleje) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1,5 1,5 hrnku hladké mouky (možno trošku přidat podle velikosti vajíček) | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |