Marinovaný zelný salát

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 6 porcí Saláty 0 názorů

Suroviny

1 kg bílého hlávkového zelí
200 g mrkve
2 stroužky česneku
možno přidat jablko
Marináda:
75 ml oleje olivového
75 ml vinného octa
50 g cukru
1 lžíce soli
2-3 bobkové listy
3-5 kuliček černého pepře
250 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme zeleninu a nastrouháme nebo nakrájíme zelí do větší uzavíratelné mísy. Přidáme plátky česneku nebo prolisujeme stroužky, mrkev nakrájenou na jemné nudličky, případně můžeme přidat jablko nakrájené na nudličky. Vše promícháme.

  2. Všechny uvedené přísady na marinádu dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Nalijeme na připravené zelí v míse a necháme v chladu marinovat nejlépe do druhého dne nebo alespoň 4 hodiny.

  3. Podáváme k různě upravenému masu, k pečeným bramborám, zapečeným těstovinám apod. Salát je svěží, křupavý a plný vitamínů. Kdo má rád, může přidat chilli papričku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaný zelný salát

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo