Nutriční hodnoty (Jablkový koláč - Almás pité)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 927 kJ / 3 329 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,40 g |
| Tuky | 175,04 g |
| – nasycené | 85,86 g |
| – nenasycené | 78,10 g |
| –– mononenasycené | 44,77 g |
| –– polynenasycené | 33,33 g |
| ––– omega 3 | 5,24 g |
| Vláknina | 43,70 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 361 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 368,35 g |
| – cukry | 146,93 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g másla nebo Hery | Máslo kravské | 150 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 2 veliké lžíce studené vody | Voda | |
| 1 1 veliká lžíce dobrého rumu | Rum | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| sůl (mezi prsty) | Sůl mořská | |
| 1 kg 1 kg jablíček nebo dva pohárky 0,7 l zavařený jablečný polotovar | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 2 2 skořicové cukry | Cukr skořicový | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 4 lžíce 4 lžíce rozinek (namočit do rumu) | Rozinky | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| 4 lžíce 4 lžíce nahrubo umletých vlašských ořechů (jenom dvakrát otočit v elektrickém mlýnku) | Vlašské ořechy | 60 g |
| cukr krystal do jablíček dle chuti! | Cukr bílý |