Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

2 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

1 kuřecí prso
1 cibule
2 stroužky česneku
cca 1 cm zázvoru
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
ananas (cca 2-3 plátky, můžete použít i kompotovaný)
1/2 hrnku škrobu (kukuřičný, bramborový nebo nejlepší je tapiokový)
1 PL sójové omáčky
sůl
olej na smažení
studená voda
Omáčka:
1/2 hrnku kvalitního kečupu (kdo kečup z nějakého důvodu nepoužívá, dá rajčatovou passatu a o to více přisladí)
1/2 hrnku vody
2-3 PL třtinového cukru
2-3 PL jablečného octa
2 PL sójové omáčky
+ případně škrob na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 39 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso a ananas nakrájejte na kousky velikosti sousta, papriky na čtverečky cca 2x2 cm, cibuli na měsíčky a česnek se zázvorem posekejte najemno.
    Škrob rozmíchejte s trochou vody a sójovou omáčkou na hustší těstíčko (podobné jako lívancové) a vložte do něj osolené kousky masa. Důkladně je ve směsi obalte a nechte 15 minut odpočinout.

  2. Připravte z uvedených surovin omáčku, důkladně ji promíchejte, případně dochuťte. Měla by být výrazně sladkokyselá. Kdo by připravoval z kompotovaného ananasu, může vodu zkombinovat se šťávou z kompotu.

  3. V hlubší pánvi rozpalte větší množství oleje na smažení kousků kuřecího masa. Do druhé pánve nalijte oleje pouze cca 1 PL a orestujte na ní dokřupava kousky zeleniny, ananasu i s česnekem a zázvorem. Během té doby smažte kuřecí maso. Dávejte ho do oleje postupně, každý kousek zvlášť, ať se nepřilepí k sobě. Osmažte dozlatova ze všech stran a vyndávejte na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.
    K orestované zelenině vlijte omáčku, prohřejte, dochuťte a vmíchejte kuřecí kousky. Maso nesmí v omáčce zůstat dlouho, jinak nebude křupavé a změkne. Takže podávejte ihned a s rýží.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 622 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)

  • Eja57 Eja57

    NiCkHy: to je asi taková česká "úchylka"...jedno prso = jedna porce...v originále všech "blízkovýchodních" kuchyní je poměr maso/zelenina výrazně ve prospěch zeleniny...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    NiCkHy: Na dvě porce, je tam dost i zeleniny k tomu jednomu kuřecímu prsu ;-)

    Odpovědět

  • NiCkHy NiCkHy

    Recept je zřejmě na 1 porci, že ano? :-)

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eja57:, Hambro:, JanaDorazinova: Díky :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Paráda!! :yes:

    Odpovědět

  • Hambro Hambro

    Souhlasím s Eja57. Také raději používám kompotovaný ananas a šťávu z kompotu :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Foto jako obvykle:yes::yes::yes:
    Dělám dost podobně a dávám přednost kompotovanému ananasu, omáčka se šťávou z kompotu místo vody je podle mne lepší, a rozhodně bych se nebránila kečupu ( tohle je jedno z mála jídel, kvůli kterým ho mám vždycky doma) ..no a špetička chilli vloček....:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: sladkokyselé kuře kuře sladkokyselou kuře na ananasu sladkokysela sladkokyselé kuře na ananasu omačka kečup a ananas

Zapomněl/a jsem heslo