Nutriční hodnoty (Kopřivový slaný závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 085 kJ / 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 55,29 g |
| – nasycené | 29,70 g |
| – nenasycené | 19,26 g |
| –– mononenasycené | 16,63 g |
| –– polynenasycené | 2,63 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 698 mg |
| Sodík | 4,20 g |
| Sůl | 10,42 g |
| Sacharidy | 10,70 g |
| – cukry | 7,20 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g listového těsta | Listové těsto | 500 g |
| 2 svazky 2 svazky mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g sýru balkánského typu | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 10 10 sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |