Nutriční hodnoty (Mrkvový koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 28 313 kJ / 6 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 99,94 g |
| Tuky | 322,43 g |
| – nasycené | 29,21 g |
| – nenasycené | 253,90 g |
| –– mononenasycené | 101,02 g |
| –– polynenasycené | 152,89 g |
| ––– omega 3 | 29,66 g |
| Vláknina | 42,30 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 819,15 g |
| – cukry | 435,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 2 mrkve (1 hrnek) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 jablka (1 hrnek) | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku cukru | Cukr bílý | 375 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |
| 1 hrst 1 hrst brusinek | Brusinky zavařené | |
| kakao | Kakao prášek | |
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |