Nutriční hodnoty (Osvěžující zeleninový salát s balzamikovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 866 kJ / 446 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,88 g |
| Tuky | 22,90 g |
| – nasycené | 3,16 g |
| – nenasycené | 19,72 g |
| –– mononenasycené | 15,85 g |
| –– polynenasycené | 3,87 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 10,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 256 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 49,94 g |
| – cukry | 16,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g mrkve nastrouhané na jemném slzičkovém struhadle | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 100 g 100 g celeru nastrouhaném na jemném slzičkovém struhadle | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 1/4 1/4 hlávky ledového salátu natrhaná po lístech na drobné kousky | Salát ledový čerstvý | 100 g |
| 4 lžíce 4 lžíce balzamikového krému s citronovou příchutí/viz.foto surovin | Ocet balsamikový červený | 60 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru krupice | Cukr bílý | 5 g |
| kořenící směs BBQ v mlýnku s mořskou solí | Grilovací koření | |
| sušená paprika | Paprika červená sušená | |
| černý pepř | Pepř černý | |