Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrové knedlíčky podle mé babičky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Součástí nedělního obědu často bývá masový vývar se zeleninou a nudlemi. Pokud do něj připravíme také výborné a voňavé játrové knedlíčky, stane se tento vývar téměř slavnostní polévkou. Knedlíčky jsou připraveny podle osvědčeného, rodinného receptu po autorčině babičce.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 861 kJ /
1 401 kcal
Bílkoviny68,32 g
Tuky62,84 g
Vláknina17,33 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 643 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy132,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, odblaníme a se stroužkem česneku nameleme na masovém mlýnku. Suchý rohlík také nameleme. Tím z mlýnku vytřeme i poslední zbytek jater. Krok 2: Mletá játra v míse opepříme a promícháme se žloutky, máslem, krupičkou, oloupanou cibulkou nakrájenou nadrobno, petrželkou a mezi dlaněmi rozemnutou majoránkou. Krok 3: Směs necháme 10 minut odpočinout. Měla by mít hustotu jako těsto na špecle (noky), proto podle potřeby ještě zahustíme trochu strouhanky. Krok 4: Poté lžičkou nabíráme směs a zaváříme buď přímo do vroucího vývaru, nebo do vroucí osolené vody. Krok 5: Slabým varem vaříme přibližně 4-6 minut, podle velikosti knedlíčků.

TIP: Oblíbené zavářky a vložky do polévek

Zveřejněno 16. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové knedlíčky podle mé babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xrlP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrové knedlíčky podle mé babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xrlP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Nicolka1:Přidaná fotka mi udělala radost,děkuji:-K

zrzka6: Děkuji za přidanou fotografii:-K:-8

mňam

Marie Svarcova: Děkuji za komentář:-KI p.Anuše Kejřová dávala povolené máslo:-8

:yes::yes:dělávám také tak jen máslo nerozpouštím ale dávám oříšek másla pokojové teploty (podle mé babičky) a zamrazuji také uvařené, Jsou skvělé <3:-K

Děkuji všem:-K
Také zamrazuji,ale už uvařené-jak knedlíčky,tak játrovou"rýži".Je to vždy po ruce,když někdy člověk potřebuje zavářku do rychlé polévky:-)
Uvařené knedlíčky jsou díky máslu jemnější,nejsou tuhé.Někdy je dělám o velikosti pinpongového míčku a manžel si je dává se smetanovou omáčkou:-D

I já - občas když se mi nechce koulet, tak přes haluškové síto protlačím rovnou do polévky:-):yes:, když se mi koulet chce, dám kuličky na tác zmrazit a pak sesypu do pytlíku do mrazáku na příště;-)

hosta: Maminka obcas taktez delala pres haluskove sitko, a rikala tomu jatrove drobeni. Myslim ale, ze na drobeni delala trochu ridsi smes, nez na knedlicky.:-)

Také dělávám, výborné<3:yes:

Tématické fráze:
nejlepší játrové knedlíčky, jatrove knedlíčky z vepřových jater, vepřové játrové knedlíčky, jatrove knedlicky recept, jatrové knedlíčky z vepřové játry, játrove knedlíčky, drůbeží játrové knedlíčky, játrové knedlíčky do mrazáku, játrové noky, knedlíčky z játrové zavářky, játrové knedlíčky ze zavářky, játrové knedlíčky z drůbežích jater, knedlíčky z drůbežích jater, knedličky z vepřových jater, jatrove knedlicky veprove, nejlepsi recept na jatrove knedlicky, jak na jatrove knedlicky, nejlepší játrové knedlíčky do polévky, jatrove knedlicky apetit, játrové knedlíčky s máslem

Suroviny:
játra, česnek, rohlík, žloutek, máslo, krupice dětská, petrželka, majoránka sušená, cibule, pepř mletý, strouhanka

Přidat fotografie receptu