Nutriční hodnoty (Filé na šalvěji s pestem a penne rigate)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 293 kJ / 3 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 85,37 g |
| Tuky | 106,91 g |
| – nasycené | 53,71 g |
| – nenasycené | 38,12 g |
| –– mononenasycené | 33,72 g |
| –– polynenasycené | 4,40 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 65,11 g |
| Cholesterol | 209 mg |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 431,93 g |
| – cukry | 26,01 g |
| ––– laktóza | 2,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| tresčí filé (balení 4x100 g; mražené kostky) | Treska filet | |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 2 snítky 2 snítky šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| lžička lžička koření na ryby nebo Podravky | Grilovací koření | |
| 400 g 400 g Penne rigate | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| několik několik listů bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 200 g 200 g čerstvé bazalkové natě (bez dřevnatících stonků) | Bazalka čerstvá | 200 g |
| hrst hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 1 balíček 1 balíček (20 g) piniových semínek nebo strouhané oříšky | Piniové ořechy | |
| 3 3 oloupané stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
| několik lžic několik lžic panenského olivového oleje | Olej olivový | |
| šťáva z citrónu (asi 2 lžíce) | Šťáva z citrónu | |
| 50 g 50 g strouhaného Parmazánu (nebo ovčího sýra nebo i balkánského sýra) | Parmezán | 50 g |
| 3-4 3-4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 210 g |
| 1 1 Mozarella | Mozzarella kravská | |
| několik lžic několik lžic olivového oleje | Olej olivový |