Fazolové lusky nakyselo

Pajaja Kuchařka: Pajaja

Doba přípravy: 25 minut 4 porce Zeleninová jídla 11 názorů

Suroviny

1 balíček mražených fazolových lusků
200 g měkkého salámu
1 cibule
sůl
pepř
podravka
1/2 hrnku mléka
3 lžíce hladké mouky
ocet
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli najemno nakrájenou osmahneme na oleji do zesklovatění, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a trochou podravky.

  2. Zalijeme lehce vodou (není to omáčka, jen sos) a přidáme mražené fazolové lusky. Dusíme pod pokličkou 10-15 minut, aby se lusky nerozvařily.

  3. Na závěr zalijeme moukou rozmíchanou do hladka v mléce (je možné přidat i trochu smetany) a po odstavení z plotny dochutíme trochou octa.
    Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Toto rychlé jídlo nám vařila maminka, jako děti jsme ho zbožňovaly a u nás doma má stále úspěch. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolové lusky nakyselo

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Holky, moc vám děkuji za milá slova. . . :-8 a bodíky. Je to fakt vděčné, rychlé jídlo. Smetanu já moc nedávám, je to s ní takové hutnější, přidávám jen lehce. A ten ocet na závěr - bez něj by to nebylo ono. ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-))Jé-teda uzeninu mě nenapadlo dávat do fazolek,které mám moc ráda:-*a můj je nemusí:-/Ale takto připravené bych je do něj určitě dostala:-D;-)Recept se mi líbí:-p+8:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Pajaja Pajaja(autorka receptu)

    Jééé, tak to koukám, kolika lidem to připomíná dětství. Už dlouho jsem se chystala recept přidat, protože jsem si všimla, že žádný takový tady není. Skoro jsem si myslela, že to nikdo neznám. Moc jste mě potěšily, holky, a děkuji za hodnocení. :-K

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Toto jídlo taky vařím, ale bez uzeniny a mléka :-8 - dávám jenom smetanu ;-). Je to velká dobrota :-p +6:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    S uzeninou lusky také neznám, ale vyzkouším:yes:+5

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Koukám, že máme stejné vzpomínky z dětsví :-*:-*, no budu muset dětství zrealizovat :-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Já bych volila variantu bez uzeniny, ale moje dcera ba zase vyzobala jen ji...;-) Na fazolky mám snad závislost...:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Pajajko, těma luskama by jsi mě zajisté potěšila jako hosta, máme je moc rádi a jak vzpomínáte, taky mi evokují dětský věk:-p;-) Dávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    takto upavené fazolky neznám,ale vyzkouším;-):yes:je to myslím rychlejší a levnější varianta;-):yes:U nás se dělaly fazolky nakyselo a k tomu hovězí guláš,ale ve vlastní šťávě a brambor.Jéé to byla dobrota;-)+1

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je i moje dětství:-), moje rodina ale tuhle dobrotu odmítá:-(
    Ty máš ale bodík za připomenutí:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: fazolové lusky na kyselo fazolové lusky na kyselo na smetaně fazolky na kyselo omáčka z mražených fazolových lusků fazolové lusky na kyselo recept fazolové lusky fazolky nakyselo mražené fazolové lusky na smetaně omáčka z fazolových lusků omáčka z fazolových lusků recept fazolový lusk fazolová omáčka z lusků fazolové lusky recepty polevka z mrazenych fazolových lusku recept na fazolové lusky mražené fazolova omacka lusky na kyselo fazolové lusky omáčka recept fazolky na kyselo omáčka s fazolových lusků

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít