Perník Margot

Irule Kuchařka: Irule

Doba přípravy: cca 40 min. Moučníky , Perníky 7 názorů

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 prášek do perníku
1 smetana ke šlehání
1 hrnek mléka
2 vejce
1 čokoláda Margot
pikantní zavařenina (rybízová nejlépe)
čokoládová poleva
čokoládové zdobení
mandlové lupínky
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr a prášek smícháme, přidáme hrubě nastrouhanou Margotku, promícháme a přidáme smetanu, mléko, vejce a pořádně vymícháme.

  2. Těsto nalijeme do pekáčku nebo libovolné formy (vymazané a vysypané)a při 175°C upečeme.

  3. Poté perník potřeme pikantní zavařeninou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme zdobením nebo ořechy, mandlemi... dle fantazie.

Poznámka

1 hrnek = 250ml

Z knihy Moučníky podle vyzkoušených receptů od Dony

Perníků je tu sice moc, ale stejný jsem nenašla. A protože nám moc chutnal, tak přidávám recept, snad to nebude nikomu vadit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 716 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Perník Margot

Tématické fráze: perník s margotkou pernikova buchta s margotkou pernik z čokolady margot perník z margotkou perník margotka pernik z margotky perník - margotka perník čokoládou margot pernik s cokoladou margot dona recept buchta margot perník s mandlemi recept na pravý perník margot recept recept na pernik perník zdobený mandlemi perník s margot čokoládou pravy pernik recept margot perníková recepty perníkové řezy s margotkou perník z buchty margor

Zapomněl/a jsem heslo