

Perník Margot
Doba přípravy: cca 40 min. Moučníky , Perníky 7 názorů
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 prášek do perníku
- 1 smetana ke šlehání
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 1 čokoláda Margot
- pikantní zavařenina (rybízová nejlépe)
- čokoládová poleva
- čokoládové zdobení
- mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
Mouku, cukr a prášek smícháme, přidáme hrubě nastrouhanou Margotku, promícháme a přidáme smetanu, mléko, vejce a pořádně vymícháme.
Těsto nalijeme do pekáčku nebo libovolné formy (vymazané a vysypané)a při 175°C upečeme.
Poté perník potřeme pikantní zavařeninou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme zdobením nebo ořechy, mandlemi... dle fantazie.
Poznámka
1 hrnek = 250ml
Z knihy Moučníky podle vyzkoušených receptů od Dony
Perníků je tu sice moc, ale stejný jsem nenašla. A protože nám moc chutnal, tak přidávám recept, snad to nebude nikomu vadit.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 716 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Perník Margot
-
Jana Remkova:
Jani já toho přehlídnu
, ale svým komentářem jsi mi ho připomněla, takže díky
-
Och jééje, moje zamilovaná buchtička a já ji tady přehlídla
-
Ten musel krásně vonět
Podobné tyčinky u nás běžně nikdo nejí, ale v moučnících chutají bezvadně
-
Moc hezký perník
-
Irule: Ďakujem za odpoveď, recept určite vyskúšam
-
Milan:nene, místo něj je tam prášek do perníku
-
Dobrý deň, chcem sa spýtať, nechýba tam prášok do pečiva ?