Ovocné řezy se smetanovým krémem

Martina D. Kuchařka: Martina D.

Doba přípravy: 1,5 -2 hod 20 ks Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 0 názorů

Suroviny

Korpus:
4 vejce
16 dkg cukru
1 prášek do pečiva
16 dkg polohrubé mouky
Krém:
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
2 zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
Dále:
mandarinkový a broskvový kompot
Želé:
šťáva z kompotu
4 lžíce cukru
2 balíčky vanilkového pudinku
---
olej na vymazání plechu
hrubá mouka a vysypání plechu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do jedné misky dáme vejce a cukr a do druhé mouku smíchanou s práškem do pečiva.
    Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu za stálého míchání přisypeme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.

  2. Nalijeme těsto na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 170 stupňů cca 15 minut.

  3. Šťávu z kompotu slijeme do odměrky a ovoce necháme na cedníku okapat. Ovoce nakrájíme na drobné kousky
    a šťávu dolijeme do množství 0,6 l vodou.

  4. Po upečení korpusu a jeho zchladnutí připravíme krém. Ušleháme šlehačku a do skoro vyšlehané šlehačky zašleháme ztužovač. Přidáme zakysané smetany s cukrem a chvilku prošleháme. Krém hned rozetřeme na korpus, poklademe nakrájenými mandarinkami a broskvemi.

  5. Šťávu dolitou vodou nalijeme do hrnce, přidáme vanilkové pudinky a cukr a dobře rozmícháme. Uvaříme jako klasický pudink do zhoustnutí a ještě horké nalijeme na krém s ovocem. Opatrně rozetřeme a necháme zchladnout. Potom dáme ztuhnout do lednice aspoň na 5 hodin. Nakrájíme na řezy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 309 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ovocné řezy se smetanovým krémem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo