Nutriční hodnoty (Zapečené maso s mangoldem (na způsob musaky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 268 kJ / 1 976 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 113,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,51 g |
| Tuky | 139,66 g |
| – nasycené | 55,20 g |
| – nenasycené | 73,24 g |
| –– mononenasycené | 58,36 g |
| –– polynenasycené | 14,88 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 908 mg |
| Sodík | 519 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 54,02 g |
| – cukry | 19,72 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 600 g 600 g mletého masa | Vepřový ořez | 600 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| loupaná rajčata v plechovce plechovce | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 1 1 čerstvá paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 40 g 40 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| přibližně 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| strouhaný sýr Gran Moravia | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| mangoldové řapíky | Mangold | |
| olivový olej | Olej olivový |