Nutriční hodnoty (Povidlová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 207 kJ / 2 679 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 151,46 g |
| – nasycené | 86,27 g |
| – nenasycené | 55,25 g |
| –– mononenasycené | 49,00 g |
| –– polynenasycené | 6,25 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 415 mg |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 274,45 g |
| – cukry | 125,20 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 vejce | Vejce slepičí | 245 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce povidel | Povidla | |
| 120 g 120 g cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| hrstka nasekaných ořechů |