Křupavý chlebík z hladké mouky

Anna Kocikova Kuchařka:

Domácí pekárna 36 názorů

Křupavý chlebík z hladké mouky
515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

3 sklenky vody (1 skl=250 ml)
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
1 žloutek
1 lžička cukru krupice
2,5 lžičky soli
1000 g hladké mouky
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžičky celého kmínu
60 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny tak jak jdou po sobě dáme do domácí pekárny a zapneme program TĚSTO-hnětení a kynutí bez pečení.

  2. Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučený vál utvoříme pecen, který ještě necháme pod utěrkou na plechu a pečícím papíru, nebo podložce dalších 20 minut kynout.

  3. Pak povrch rozstřihneme nůžkama, potřeme vodou se solí a dáme do předehřáté trouby na 40 minut upéct. Nejprve 15 minut na 180 stupních, pak ubereme na stupňů 160. Během pečení potíráme vodou se solí.

  4. Po upečení chleba vytáhneme a dáme na mřížku odpařit. Chleba je krásně nadýchaný a voňavý.

    Já jsem dnes pekla na zkoušku jen z poloviční dávky a místo vody jsem použila kefír. Utvořila jsem 2 menší šišky a po vykynutí na plechu jsem pekla celkem 25 minut, 15 min. na 180 st. a 10 minut na 160 st. Byl to můj první pečený kynutý chleba, už nemáme nic.

Poznámka

Tento recept mi dnes telefonovala maminka:-)Přinesla si od kamarádky nějaké časopisy a byla tam i "Chvilka v kuchyni"na únor,autorkou rcp je p.OPAVSKÁ ze SKOTNICE u NJ.Já jsem si recept trošku upravila:místo vody jsem dala kefír,přidala jsem žloutek a 2 PL oleje.Doma máme rádi menší tvary a chlebík se líp propekl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Křupavý chlebík z hladké mouky

  • Veronica:Verči,mě se to teda ještě u žádnéo z chlebů,co tady jsou v receptech a podle kterých jsem pekla nestalo:-)Já v pekárně pouze zadělávám a nechám těsto vykynout a pak peču v plynové troubě.Dospod dávám do kastrůlku vodu,aby se odpařovala a pečivo nebylo vysušené.Neměla jsi třeba troubu zapnutou na slabší stupeň a nevysušilo se Ti to:-?

    Odpovědět

  • Veronica Veronica(neregistrovaná)

    Holky, chtela jsem se zeptat, jestli se některé z vás také stalo, ze mel chlebík uplne tvrdy ,,betonovy,,povrch(kurku)..Nevim co delam spatne.

    Odpovědět

  • JURYNA JURYNA(neregistrovaný)

    SUPER A MOC DOBRÝ,ALE NEDĚLÁM HO V PEKÁRNĚ,ALE RŮČO:-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Pajaja::-8Pavli,ani nevíš,jak jsi mě potěšila:-K:-K:-KJsem ráda,že jsi upekla a přidala moc krásné foto:yes::yes:Díky:-K
    Já jsem tenhle chlebík pekla minulé úterý a nevím,jestli byla nějaká chybka v mouce-těsto bylo normálně řídké:-Omusela jsem přidávat:-/

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Vyzkoušeno, byl moooc dobrý. Konečně se mi chléb povedl. Díky, Aničko. Přidala jsem fotečku. ;-):-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Aničko, máš moc krásný chlebík! Až se oklepu z posledního neúspěchu při pečení chleba, tak ten Tvůj snad zkusím. Ten chleba mi nejde a nejde. Vevnitř nedopečenej, kůrka tvrdá. Nevím, co dělám špatně, ostatní kynutý věci mi jdou bez problémů. ;-( Tobě jasný :yes: +15

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Senky jsem ráda,že tě první pokus neodradil:-*a děkuji za krásné fotky:yes::-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Hurá,podařilo;-):-D:-D fotodokumentaci přikládám:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-)Senky-neřeším,ale mrzí mě to;-)A patku jsi šéfce dávat neměla:-*budou se na ni hodně usmívat kluci;-):-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    A propos:-8 v práci jsme se šéfovou sež.... každá dva krajíce a šéfka ještě patku,tu dostala darem:-D:-D

    Odpovědět

  • senky senky

    Jejda,Ani,to je v poho;-),nakynul;-),jen byl roztečený,měl krásné velké dírky(to miluju) a chuťově vynikající:yes:,nic co by Tě muselo mrzet!Takové drobnosti neřeš,taky neřeším.:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Senky,to mě moc mrzí,že jsi měla s chlebem trable:-(to už jsi druhá v pořadí:-/1.byla bublinkahanka-té to zase nevykynulo:-S
    Také jsem pekla z poloviční dávky,pak večer ještě jednou(ten první jsme sež....hned) a povedly se obě várky:-)Že by to opravdu bylo tou hustotou kefíru,nebo podmáslí:-OJsem z toho taková rozpačitá:-/Já například často peču z Bibinčiného těsta na "babiččiny žemličky"a tam nahrazuji mléko kefírem a těsto je vždy akorát:yes:Už pekla i Isahu a tam to bylo vše OK-přliložila i krásnou fotku:-8No nic,jak říkám-moc mě to mrzí;-(a opravdu nevím,čím to je:-S

    Odpovědět

  • senky senky

    Takže Ani,nevím proč,ale těsto bylo dost řídké:-(,dělala jsem z poloviční dávky.To ale nic nemění na tom,že chleba chuťově byl vynikající:yes::yes:,schválně píšu "byl"!!Sež....jsme ho!!:-D Trošku nedržel tvar,ale chutnal.Zkusím znova,možná jsem se utla v dávce:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    bublinkohanko:-/to mě moc mrzí,že se chleba nepodařil.V poznámce píšu,že jsem dávala místo vody kefír,tak myslím,že i to podmáslí bylo dobré:-)Zkušenosti s pečením v DP nemám vůbec žádné,já tam dávám jen zadělávat a kynout těsto,peču v obyčejné plynové troubě.Možná jsi mohla mít špatné kvasnice:-Sopravdu nevím.Já jsem chleba podle tohoto receptu pekla poprvé a podařil se:-*jinak bych recept nepřidávala;-)Jestli tě to neodradilo,tak ho zkus ještě někdy znova udělat:-)a snad to už vyjde.Děkuji ti za komentář a měj se hezky:-K

    Odpovědět

  • bublinkahanka bublinkahanka

    Může se ten chleba péct i v domácí pekárně? Včera jsem to zkoušela a nepovedl se :-( Nenakynul a to jsem ho dělala z poloviční dávky. Navíc je tuhý. Zkoušela jsem ho místo z vody z kysaného podmáslí z Lidlu. Asi to bylo tím, jelikož oni ho tam mají nějaké hustší než jiné podmáslí. Ale i tak jsem tam přidávala trochu vody navíc.

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo