Nutriční hodnoty (Jehněčí na česneku a dobromysli)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 492 kJ / 1 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 167,65 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 162,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,18 g |
Tuky | 84,85 g |
– nasycené | 27,26 g |
– nenasycené | 48,93 g |
–– mononenasycené | 38,54 g |
–– polynenasycené | 10,39 g |
––– omega 3 | 3,38 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 27,38 g |
– cukry | 5,68 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g jehněčího masa vcelku (měla jsem kýtu) | Jehněčí kýta | 800 g |
1 1 velkou palici česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
1 lžíci 1 lžíci mletého sušeného zázvoru | Zázvor sušený | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 lžíci 1 lžíci oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1 plátek 1 plátek másla o síle 1cm | Máslo kravské | 10 g |
1 1 větší cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
(zbytek stroužků stroužků česneku, který se nevešel do masa) | ||
3 lžíce 3 lžíce sušené dobromysli nebo oregána | Oregano sušené | |
sůl | Sůl mořská | |
vodu na podlévání | Voda |