Nutriční hodnoty (Zámecké lívanečky se švestkovým rozvarem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 184 kJ / 2 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 38,30 g |
Tuky | 44,58 g |
– nasycené | 19,42 g |
– nenasycené | 18,25 g |
–– mononenasycené | 12,34 g |
–– polynenasycené | 5,91 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 27,02 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 373,70 g |
– cukry | 149,40 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
200 ml 200 ml smetany - 31% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
40 g 40 g cukru krupice | Cukr bílý | 40 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
mléko (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
500 g 500 g švestek bez pecek | Švestky čerstvé | 500 g |
rum | Rum | |
4 lžíce 4 lžíce švestkových povidel | Povidla | 92 g |
voda na podlití | Voda | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
mletý badyán | Badyán | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
šlehačka (nebo smetánek) | Šlehačka 35% |