Nutriční hodnoty (Drožďovo-cuketová polévka s nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 019 kJ / 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,83 g |
| Tuky | 28,64 g |
| – nasycené | 9,88 g |
| – nenasycené | 16,04 g |
| –– mononenasycené | 12,25 g |
| –– polynenasycené | 3,79 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 11,60 g |
| Cholesterol | 273 mg |
| Sodík | 523 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 26,79 g |
| – cukry | 5,88 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 84 g 84 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 84 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 hrst 1 hrst kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 menší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 40 g 40 g pórku | Pórek čerstvý | 40 g |
| 1 špetka 1 špetka kari koření | Kari | |
| chilli koření | Chilli paprička mletá | |
| tymián | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |