Nutriční hodnoty (Hřibová smaženice s nakládanými sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 003 kJ / 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
| Tuky | 9,05 g |
| – nasycené | 2,86 g |
| – nenasycené | 3,89 g |
| –– mononenasycené | 3,09 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 19,20 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 125 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 14,51 g |
| – cukry | 6,71 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g očištěných tvrdších hříbků (mohou být i žampiony) | Hřib čerstvý | 250 g |
| 5 5 sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| špetka špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
| zelená petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
| plátky plátky tmavého celozrnného chleba | Chléb pšeničný celozrnný | |
| olej ze sušených rajčat | Olej olivový | |
| stroužek stroužek česneku | Česnek čerstvý |