Nutriční hodnoty (Vepřová plec na slanině a jablku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 426 kJ / 2 014 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 175,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,32 g |
| Tuky | 124,95 g |
| – nasycené | 52,79 g |
| – nenasycené | 61,80 g |
| –– mononenasycené | 52,39 g |
| –– polynenasycené | 9,40 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 16,69 g |
| Cholesterol | 628 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 4,95 g |
| Sacharidy | 38,18 g |
| – cukry | 24,84 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 850 g 850 g vepřové plece vcelku | Vepřová plec | 850 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 350 ml 350 ml vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 350 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 menší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 středně velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 tenký plátek 1 tenký plátek másla pod slaninu | Špek | |
| 1 1 silný plátek másla na zjemnění šťávy | Máslo kravské | 1 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čerstvé bylinky na posypání | Petržel nať čerstvá |