Nutriční hodnoty (Kapustová polévka se smetanou, bramborem a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 592 kJ / 1 576 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,33 g |
| Tuky | 103,41 g |
| – nasycené | 65,79 g |
| – nenasycené | 35,09 g |
| –– mononenasycené | 27,49 g |
| –– polynenasycené | 7,60 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 18,11 g |
| Cholesterol | 432 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 4,55 g |
| Sacharidy | 101,05 g |
| – cukry | 17,75 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 nožička 1 nožička pikantní klobásy | Klobása | 220 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky ostré mleté papriky | Paprika pálivá | 3 g |
| zeleninový vývar (nebo drůbeží) | Vývar zeleninový | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 50 g 50 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |