Nutriční hodnoty (Irský sodný chléb s kukuřičnou moukou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 925 kJ / 1 894 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,30 g |
| Tuky | 19,50 g |
| – nasycené | 6,19 g |
| – nenasycené | 14,46 g |
| –– mononenasycené | 4,71 g |
| –– polynenasycené | 9,75 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 11,95 g |
| Cholesterol | 28 mg |
| Sodík | 6,81 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 366,69 g |
| – cukry | 43,35 g |
| ––– laktóza | 18,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 285 g 285 g hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 285 g |
| 170 g 170 g kukuřičná mouka - polenta | Mouka kukuřičná hladká | 170 g |
| 350 ml 350 ml podmáslí - kefír | Podmáslí | 350 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |