Nutriční hodnoty (Okurkový salát s koprem a balkánským sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 3 265 kJ / 780 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,14 g |
Tuky | 43,92 g |
– nasycené | 18,64 g |
– nenasycené | 23,73 g |
–– mononenasycené | 19,64 g |
–– polynenasycené | 4,09 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 108 mg |
Sodík | 2,97 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 75,25 g |
– cukry | 64,17 g |
––– laktóza | 3,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
2 lžíce 2 lžíce sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvý kopr (na dozdobení) | Kopr nať čerstvý |