Nutriční hodnoty (Kávové risotto s hovězí svíčkovou a pečenou paprikou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 000 kJ / 956 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,57 g |
| Tuky | 39,87 g |
| – nasycené | 14,00 g |
| – nenasycené | 24,13 g |
| –– mononenasycené | 20,92 g |
| –– polynenasycené | 3,21 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 5,25 g |
| Cholesterol | 44 mg |
| Sodík | 138 mg |
| Sůl | 0,35 g |
| Sacharidy | 131,01 g |
| – cukry | 15,42 g |
| ––– laktóza | 0,42 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 120 g hovězí svíčkové (skvěle se hodí úzký kousek v oblasti špičky, který už nepoužijeme na steaky) | Hovězí svíčková | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 šalotka nebo ½ menší cibule | Šalotka čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 60 ml 60 ml silného espressa | Káva espresso | 60 ml |
| 150 g 150 g rýže arborio | Rýže bílá | 150 g |
| 3 3 trsy jehliček rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| zeleninový vývar (postačí i voda) | Vývar zeleninový | |
| 15 g 15 g másla | Máslo kravské | 15 g |
| 10 g 10 g parmezánu | Parmezán | 10 g |
| sůl a čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |