Nutriční hodnoty (Quinoa s pečenou zeleninou a pikantní zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 034 kJ / 1 920 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,28 g |
| Tuky | 59,94 g |
| – nasycené | 8,66 g |
| – nenasycené | 50,38 g |
| –– mononenasycené | 35,85 g |
| –– polynenasycené | 14,53 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 84,52 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 240,40 g |
| – cukry | 56,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek quinoi | Quinoa | 250 g |
| 2,5 hrnku 2,5 hrnku vody | Voda | 625 ml |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 1 zelená paprika | Paprika zelená čerstvá | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky čínského zelí (pak choi) | Zelí čínské čerstvé | 1500 g |
| 1/2 1/2 mladé cukety | Cuketa čerstvá | 50 g |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce balsamico | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| 1 lžička 1 lžička hnědého cukru | Cukr třtinový | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého chilli | Chilli paprička sušená | 2.5 g |
| listový salát k podávání | Salát listový čerstvý |