Nutriční hodnoty (Mrkev s tuřínem na zázvoru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 642 kJ / 154 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,35 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 7,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 31,13 g |
| – cukry | 24,63 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 mrkví | Mrkev čerstvá | 250 g |
| středně velký tuřín | Tuřín čerstvý | |
| 3 cm 3 cm kořenu čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jablečného octa nebo citronové šťávy | Ocet jablečný | 15 ml |