Nutriční hodnoty (Celerová krémová polévka s polentovo-sýrovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 198 kJ / 1 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,78 g |
| Tuky | 119,96 g |
| – nasycené | 45,02 g |
| – nenasycené | 71,40 g |
| –– mononenasycené | 32,87 g |
| –– polynenasycené | 38,53 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 27,85 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,49 g |
| Sacharidy | 53,47 g |
| – cukry | 14,95 g |
| ––– laktóza | 6,18 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
| kousek kousek pórku (nebo jarní cibulky, nemusí být) | Pórek čerstvý | |
| 5 lžic 5 lžic slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 55 ml |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
| 0,75 l 0,75 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| trochu trochu citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| anglická slanina | Anglická slanina | |
| 2-3 2-3 vrchovaté lžíce polenty | Polenta | |
| 3 lžíce 3 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 45 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |