Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celerová krémová polévka s polentovo-sýrovými noky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 198 kJ /
1 481 kcal
Bílkoviny33,03 g
– z toho živočišné bílkoviny21,26 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,78 g
Tuky119,96 g
– nasycené45,02 g
– nenasycené71,40 g
–– mononenasycené32,87 g
–– polynenasycené38,53 g
––– omega 30,30 g
Vláknina27,85 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,49 g
Sacharidy53,47 g
– cukry14,95 g
––– laktóza6,18 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 středně velký celer Celer bulva čerstvá 540 g
2-3 2-3 brambory Brambor zimní 125 g
kousek kousek pórku (nebo jarní cibulky, nemusí být) Pórek čerstvý
5 lžic 5 lžic slunečnicového oleje Olej slunečnicový 55 ml
5 dkg 5 dkg másla Máslo kravské 50 g
0,75 l 0,75 l zeleninového vývaru Vývar zeleninový 750 ml
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 75 ml
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
mletý pepř Pepř černý mletý
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
trochu trochu citronové šťávy Šťáva z citrónu
pažitka Pažitka čerstvá
petrželka Petržel nať čerstvá
anglická slanina Anglická slanina
2-3 2-3 vrchovaté lžíce polenty Polenta
3 lžíce 3 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra Sýr kravský tvrdý 30% 45 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
muškátový oříšek Muškátový oříšek
petrželka Petržel nať čerstvá
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.