Nutriční hodnoty (Celerová krémová polévka s polentovo-sýrovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 198 kJ / 1 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,78 g |
Tuky | 119,96 g |
– nasycené | 45,02 g |
– nenasycené | 71,40 g |
–– mononenasycené | 32,87 g |
–– polynenasycené | 38,53 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,49 g |
Sacharidy | 53,47 g |
– cukry | 14,95 g |
––– laktóza | 6,18 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 středně velký celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
kousek kousek pórku (nebo jarní cibulky, nemusí být) | Pórek čerstvý | |
5 lžic 5 lžic slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 55 ml |
5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
0,75 l 0,75 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 750 ml |
3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
trochu trochu citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
anglická slanina | Anglická slanina | |
2-3 2-3 vrchovaté lžíce polenty | Polenta | |
3 lžíce 3 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 45 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |