Nutriční hodnoty (Telecí pečeně z pomalého hrnce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 111,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,24 g |
Tuky | 68,94 g |
– nasycené | 33,19 g |
– nenasycené | 32,37 g |
–– mononenasycené | 27,98 g |
–– polynenasycené | 4,38 g |
––– omega 3 | 0,21 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 108,16 g |
– cukry | 19,80 g |
––– laktóza | 1,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 600 g asi 600 g telecí pečeně | Hovězí kotleta s kostí | 600 g |
lžíce lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
snítku snítku tymiánu | Tymián sušený | |
snítku snítku rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
hrnek hrnek pokrájené kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel) | ||
150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
výpek z masa | Výpek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
lžička lžička hnědého cukru | Cukr třtinový | |
lžíce lžíce protlaku | Protlak rajčatový | |
3 lžičky 3 lžičky nakládaného pepře | Pepř černý | 15 g |
50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
asi 400 g asi 400 g menších brambor | Brambor zimní | 400 g |
asi 60 g asi 60 g slaniny | Špek | 60 g |
4 lžíce 4 lžíce nakládaných cibulek | Cibule sterilovaná | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
hrst hrst fazolek | Fazolky čerstvé |