Nutriční hodnoty (Telecí pečeně z pomalého hrnce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 111,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,24 g |
| Tuky | 68,94 g |
| – nasycené | 33,19 g |
| – nenasycené | 32,37 g |
| –– mononenasycené | 27,98 g |
| –– polynenasycené | 4,38 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 30,80 g |
| Cholesterol | 324 mg |
| Sodík | 1,53 g |
| Sůl | 3,53 g |
| Sacharidy | 108,16 g |
| – cukry | 19,80 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 600 g asi 600 g telecí pečeně | Hovězí kotleta s kostí | 600 g |
| lžíce lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| snítku snítku tymiánu | Tymián sušený | |
| snítku snítku rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| hrnek hrnek pokrájené kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel) | ||
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| výpek z masa | Výpek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| lžička lžička hnědého cukru | Cukr třtinový | |
| lžíce lžíce protlaku | Protlak rajčatový | |
| 3 lžičky 3 lžičky nakládaného pepře | Pepř černý | 15 g |
| 50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| asi 400 g asi 400 g menších brambor | Brambor zimní | 400 g |
| asi 60 g asi 60 g slaniny | Špek | 60 g |
| 4 lžíce 4 lžíce nakládaných cibulek | Cibule sterilovaná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| hrst hrst fazolek | Fazolky čerstvé |