Nutriční hodnoty (Hovězí líčka se sušenými švestkami v PH)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 821 kJ / 2 108 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 182,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,64 g |
| Tuky | 87,84 g |
| – nasycené | 41,88 g |
| – nenasycené | 43,86 g |
| –– mononenasycené | 35,20 g |
| –– polynenasycené | 8,66 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 55,61 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 2,17 g |
| Sůl | 4,90 g |
| Sacharidy | 55,35 g |
| – cukry | 27,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězích líček | Hovězí líčka | 800 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 10-12 10-12 sušených švestek (namočené do vína) | Švestky sušené | |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2-3 cm 2-3 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
| 300 ml 300 ml červeného suchého vína | Víno červené suché | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce červené papriky | Paprika červená čerstvá | 10 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 300 ml 300 ml vývaru zeleninový nebo hovězí | Vývar hovězí | 300 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pálivá paprika | Paprika pálivá |