Nutriční hodnoty (Šťouchané brambory s jablky a cibulí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,18 g |
| Tuky | 18,61 g |
| – nasycené | 11,00 g |
| – nenasycené | 6,12 g |
| –– mononenasycené | 5,27 g |
| –– polynenasycené | 0,85 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 81 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 200,71 g |
| – cukry | 42,36 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce jablečného octa (podle kyselosti jablek) | Ocet jablečný | 22.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| hrubě mletý pepř (nejlépe barevný nebo citronový ) | Pepř černý mletý |