

Minutková krkovička (křehká)
Suroviny
- 2 pláty vepřové krkovice prorostlé
- 1 vejce
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžíce grilovacího koření
- 1 malá lžička gyros
- 5 stroužků drceného česneku
- pepř
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Plátky z krkovičky nařízneme na pár místech, aby se nekroutily, pak je naklepeme a necháme být. V nějaké misce smícháme a rozšleháme vejce, solamyl, hořčici, česnek, grilovací koření, gyros, osolíme, opepříme a zalijeme malým množstvím oleje.
Krkovičku v této směsi namočíme z obou stran, pak ji v misce necháme, přikryjeme a dáme do lednice (nejméně přes noc, ale i déle až 3 dny).
Pak vyndáme a když v misce zůstane ještě nějaká směs, tak ji natřeme na plátky, hned dáme smažit do horkého oleje, po chvílích několikrát otáčíme, aby byla krkovička pěkně propečená. Pak už servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Každý vymyslí nějakou směs, do které nakládá maso, já vymyslela tuhle a moc nám chutnalo a bylo to křehoučké.
Dávala jsem k tomu dušené fazolky na anglické slanině a cibulce s hranolky. Na minutky máme raději krkovičku, mírně prorostlou, protože je křehká a není suchá jako třeba kotlety.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Minutková krkovička (křehká)
-
hudaska1: Jsem potěšená, že chutnalo a děkuji, že jsi zkusila.....
-
Vynikajici
naložila jsem včera, byla dnes k obědu s pečenými bramborami a tatarkou. Maso opravdu křehoučké
-
Mňamka,která vypadá nádherně.Dávám do oblíbených a bodík
-
nigina: Nigi, tak už si se určitě vyspala a před očima už nemáš krkovičku
Já Ti děkuji za pěkný komentář a mám radost, že chutnalo
-
Mňam, je to presne podľa mojej chuti
Ja robievam len tak namarinovanú v oleji s korením a na grilovacej panvici a presne túto istú prílohu... Dobrota velikánska. Robievam tak aj kotletu a neni suchá. Treba ju ale opekať rýchlo a krátko, lebo inak sa vysuší.
No a teraz nezaspím, lebo furt budem mať pred očami tvoju nádhernú fotku -
lubinka: Lubinko, tak zítra písni, jak chutnalo
-
Dnes jsem masičko naložila, to bude zítra dobrůtka, už se moc těším, ještě jednou díky za bezva recept
-
Hambro, solamyl tam patří a to 1 lžíce. Děkuji, že jsi si všimnul a také jsem ho dopsala do surovin
-
V postupu je solamyl, v surovinách ne. Předpokládám, že tam má být. Ale jaké množství prosím?
-
Lucka: Lucinko, to mám radost, že chutnalo
-
Bibinka:Dneska jsem masíčko osmažila a měla sem aj krkovičku i kotletu a obe výhorné.Určite receptím zopakuju
-
Lucka:Dejte Lucko vědět,jak vám chutnalo
-
Bibinka:Mockrat dekuju.zitra nalozim a vyzkousim uz se tesim
-
Lucka:Lucko,toto moje množsví je na 2-4 plátky masa a pokud jich chcete dělat víc, tak si to lehko odhadnete a aby jste toho neměla zbytečně moc, uděláte tohle množství a když se vám bude zdát, že nevyjde lehko si přiděláte nějaký trošek
-
Chtěla bych se zeptat na jaké množství masa je omáčka