Nutriční hodnoty (Zapečená bramborová kaše s vejcem v tartaletkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 521 kJ / 1 080 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 68,85 g |
| – nasycené | 37,52 g |
| – nenasycené | 23,19 g |
| –– mononenasycené | 20,60 g |
| –– polynenasycené | 2,59 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 571 mg |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 0,97 g |
| Sacharidy | 82,99 g |
| – cukry | 6,30 g |
| ––– laktóza | 1,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 30 g 30 g nastrouhaného parmezánu (nemusí být) | Parmezán | 30 g |
| muškátový oříšek nebo pažitka | Muškátový oříšek | |
| trochu trochu strouhaného sýru na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vejce spíše menší (podle množství formiček) | Vejce slepičí | |