Nutriční hodnoty (Zapečená bramborová kaše s vejcem v tartaletkách)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 521 kJ / 1 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 68,85 g |
– nasycené | 37,52 g |
– nenasycené | 23,19 g |
–– mononenasycené | 20,60 g |
–– polynenasycené | 2,59 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 571 mg |
Sodík | 416 mg |
Sůl | 0,97 g |
Sacharidy | 82,99 g |
– cukry | 6,30 g |
––– laktóza | 1,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
30 g 30 g nastrouhaného parmezánu (nemusí být) | Parmezán | 30 g |
muškátový oříšek nebo pažitka | Muškátový oříšek | |
trochu trochu strouhaného sýru na posypání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
sůl | Sůl mořská | |
vejce spíše menší (podle množství formiček) | Vejce slepičí | |