Marocká harira

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 30 minut 2-3 porce Polévky 1 názor

Suroviny

1 cibule
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
2 lžičky rajského protlaku
400 g loupaných, krájených rajčat
500 ml zeleninového vývaru nebo vody
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
½ lžičky mleté skořice
1 bobkový list
50 g červené čočky
170 g uvařené cizrny
sůl
čerstvě mletý pepř
citron
petrželka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.

  2. V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte dozlatova. Přidejte mrkev a celer a opékejte další 2–3 minuty.

  3. Do hrnce přidejte prolisovaný stroužek česneku (můžete ho případně najemno podrtit), rajský protlak, mletou papriku a krátce, (tak půl minuty), míchejte. Zalijte rajčaty, vývarem, osolte, přidejte římský kmín, koriandr, bobkobý list, skořici a červenou čočku.

  4. Vařte, dokud není čočka měkká. Nakonec přidejte uvařenou cizrnu, přiveďte k varu a stáhněte z plotny.

  5. Ochuťte trochou citronu a na talíři posypejte nakrájenou petrželkou.

Poznámka

Další mé zdravé recepty najdete na blogu: https://vareniste.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marocká harira

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes: :yes: Díky za recept , je tam všechno co mám ráda <3 ukládám a určitě uvařím :-K mějte se hezky zdravě

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo