Nutriční hodnoty (Toasty se špagetovou dýní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 170 kJ / 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,34 g |
| Tuky | 98,26 g |
| – nasycené | 38,02 g |
| – nenasycené | 53,59 g |
| –– mononenasycené | 46,48 g |
| –– polynenasycené | 7,11 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 2,96 g |
| Cholesterol | 65 mg |
| Sodík | 1,41 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 9,27 g |
| – cukry | 1,78 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 špagetová dýně (použijeme 500 g) | Dýně špagetová | |
| 4 4 bílé toastové chleby | Chléb pšeničný kváskový | |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky balzamicového octa | Ocet lihový | 10 ml |
| 50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |