Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Tuřínová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 616 kJ /
625 kcal
Bílkoviny7,40 g
– z toho živočišné bílkoviny5,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,05 g
Tuky57,73 g
– nasycené30,81 g
– nenasycené25,86 g
–– mononenasycené20,46 g
–– polynenasycené5,39 g
––– omega 31,31 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,50 g
– cukry5,18 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 menší bulvy tuřínu Tuřín čerstvý
1 1 větší bramboru Brambor zimní 50 g
1 1 cibuli Cibule čerstvá 70 g
5 5 žampionů Žampion čerstvý
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 lžíci 1 lžíci oleje Olej řepkový 11 ml
3/4 l 3/4 l vývaru masového nebo zeleninového Vývar hovězí 750 ml
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného fenyklu Fenykl hlíza 2.5 g
4-6 tobolek 4-6 tobolek kardamomu Kardamom prášek
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.