Nutriční hodnoty (Tuřínová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 616 kJ / 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,05 g |
Tuky | 57,73 g |
– nasycené | 30,81 g |
– nenasycené | 25,86 g |
–– mononenasycené | 20,46 g |
–– polynenasycené | 5,39 g |
––– omega 3 | 1,31 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 17,50 g |
– cukry | 5,18 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 menší bulvy tuřínu | Tuřín čerstvý | |
1 1 větší bramboru | Brambor zimní | 50 g |
1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 lžíci 1 lžíci oleje | Olej řepkový | 11 ml |
3/4 l 3/4 l vývaru masového nebo zeleninového | Vývar hovězí | 750 ml |
1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného fenyklu | Fenykl hlíza | 2.5 g |
4-6 tobolek 4-6 tobolek kardamomu | Kardamom prášek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |