Nutriční hodnoty (Tuřínová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 616 kJ / 625 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,40 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,35 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,05 g | 
| Tuky | 57,73 g | 
| – nasycené | 30,81 g | 
| – nenasycené | 25,86 g | 
| –– mononenasycené | 20,46 g | 
| –– polynenasycené | 5,39 g | 
| ––– omega 3 | 1,31 g | 
| Vláknina | 5,40 g | 
| Cholesterol | 128 mg | 
| Sodík | 23 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 17,50 g | 
| – cukry | 5,18 g | 
| ––– laktóza | 0,40 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 2 2 menší bulvy tuřínu | Tuřín čerstvý | |
| 1 1 větší bramboru | Brambor zimní | 50 g | 
| 1 1 cibuli | Cibule čerstvá | 70 g | 
| 5 5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g | 
| 1 lžíci 1 lžíci oleje | Olej řepkový | 11 ml | 
| 3/4 l 3/4 l vývaru masového nebo zeleninového | Vývar hovězí | 750 ml | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky drceného fenyklu | Fenykl hlíza | 2.5 g | 
| 4-6 tobolek 4-6 tobolek kardamomu | Kardamom prášek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |