Nutriční hodnoty (Jarní zeleninová polévka s kari)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 823 kJ / 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,20 g |
| Tuky | 48,40 g |
| – nasycené | 31,06 g |
| – nenasycené | 15,83 g |
| –– mononenasycené | 13,70 g |
| –– polynenasycené | 2,13 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 151 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 40,46 g |
| – cukry | 15,46 g |
| ––– laktóza | 3,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 100 g |
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| krutonky k podávání | Krutony |