Kokosový jablečník

rebeka Kuchařka: rebeka

Doba přípravy: 30 minut příprava, 15 minut pečení + tuhnutí jeden plech Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 47 názorů

Suroviny

Těsto:
5 vajec
200 g pískového cukru
3 lžíce horké vody
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
náplň č. 1:
1 kg očištěných jablek
2 lžíce koření Svařené víno (rozpustná směs)od Kotanyi
1 lžička mleté skořice
1 lžíce rumu
4 lžíce meruňkové marmelády (dala jsem broskvový)
1 vanilkový puding(40g) nejlépe dr.Oetker
100 ml vody
dle potřeby a kyselosti jable
vanilkový cukr nebo pískový cukr
náplň č. 2:
150 ml mléka
100 g kokosu
80 g moučkového cukru
2 zakysané smetany
2 kelímky smetany ke šlehání(lepší je Rama Cremefine)
2 ztužovače ( ty být nemusí, pokud máme Rama Cremefine)
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: žloutky šleháme s cukrem a vodou do husté pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh, do bílkového sněhu přimícháme žloutkovou pěnu a prosátou mouku, do které přidáme prášek do pečiva.

  2. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj stejnoměrně rozetřeme, pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 15-20 minut.

  3. Náplň 1: okrájená a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kousky, přidáme koření, skořici, podle potřeby přisladíme cukrem, můžeme i vanilkovým, a dusíme do poloměkka. Ve 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do jablek a krátce povaříme vmícháme rum, džem a necháme vychladnout.

  4. Náplň 2: mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme kokos a mícháme, dokud se mléko nevyvaří, necháme vychladnout. Šlehačky se ztužovači vyšleháme, do chladné kokosové hmoty přidáme zakysané smetany a ušlehané šlehačky, opatrně promícháme.

  5. Finále: z upečeného a vychladlého piškotu stáhneme pečící papír, plát potřeme džemíkem, který podle tuhosti můžeme zředit rumem, na džem navrstvíme - rozetřeme - jablečnou náplň, na ni smetanovou vrstvu. Můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou, čokohoblinkama a necháme, nejlépe v lednici, ztuhnout do druhého dne.

Poznámka

Po pečlivém zkoumání a hledání podobných receptů jsem narazila na dva, které přidávám do podobných, ale tady se nedávají piškoty a taky krém je jiný, tak jsem si jej dovolila přidat.

Bude-li to vadit, nechám recept smazat.

Zdroj: Zákusky, dorty,koláče 3/2011(mírně upraveno)

P.S.krém na fotkách není ještě pořádně ztuhlý, moučník jsem pekla dopoledne, ale rodinka už nechtěla čekat..ostatně ani já ne. Je to veliká dobrota, krém je lehký, piškot nadýchaný a celé to není vůbec přeslazené. Možná je to trochu složitější na přípravu i časově, ale výsledná chuť stojí za trochu času a námahy.

Přeju dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 814 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kokosový jablečník

  • Miky Miky(neregistrovaný)

    Naprosto famózní záležitost

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Nadýchaný, šťavnatý, lehounký zákusek:-p:yes: Vzhledem k tomu, že moučník cestoval až na druhý konec republiky použila jsem místo klasického ztužovače želatinový. Děkuji za recept a posílám bodík a foto.

    Odpovědět

  • Tynaja Tynaja

    Upeceno, pochvaleno. Dala jsem ale jen 1 zakysanou smetanu, protoze kokosove hmoty se mi zdalo jiz silna vrstva. Priste bych to chtela zkusit s jednou slehackou a dvema zakysankama, abych to trochu odlehcila.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    kamila29: tomu rozumím:-8:-8 jsi můj člověk.. já taky mlsná.. jak ta koza:-8:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    rebeka: Jejda, nejsem fotozdatná, jen mlsná :-8.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    kamila29: tak to moc děkuju a jsem ráda, že je hmm;-);-):-)
    a fotečka nebude:-8:-?:-D

    Odpovědět

  • kamila29 kamila29

    Mmmm, dobrota. Dnes upečeno, bod už jsem přidala před časem, páč mám dobrou představivost :-p a uměla jsem si to barvitě vyjevit.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    rebeka:podle Tebe ráda peču Nadi i Ty mi děláš radost:-K;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    jarka skrobakova: Milouši, já bodíky neřeším.. co z nich;-):-? mě těší hezké komentáře, a úplně nejvíc, když někdo odzkouší, povede se, chutná.. a když někdo přidá obrázek, tak se tetelím blahem:-*:-D;-)
    a ty mi děláš radost velikou, budu mít hnedle hezčí den:-K děkuji ti Jaruško;-):-):-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Naděnko, tak já jsem zjistila, že jsem Ti bodík neudělila, tak jsem to teď napravila, je to nadýchaný jako peříčko.:-p:-p:yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K,

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    a kdy ty nemáš fofr? to se divím, že ti nezbělaly;-);-):-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    hosta:To je fakt, já měla fofr, tak jsem je dala rozvařit hned;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    1974andrea: Andrejko může to být jednak druhem jablek a někdy i tím, že jablka zpracováváš okamžitě po okrájení, pokud je pokrájíš nebo nastrouháš a necháš třeba půl hodiny, za chvíli ztmavnou

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    jarka skrobakova:No já je rozdusila taky úplně a marmeládu jsem dávala taky meruňkovou ( ale koupenou). Tak nevím:-S

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    1974andrea:Andrejko já jsem je dusila dost dlouho, aby byly jablíčka měkké. A pak jsem tam dala tu skořici a meruňkovou marmeládu jak Naďa psala. Jo a jablíčko jsem strouhala se slupkou tak nevím Andry, ale to vůbec přece nevadí, že je máš světlejší hlavně, že chutnal no nééééé:-? Máš krásnou fotečku;-):yes::-K

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: jablečník jablecnik recept keramický jablečník piškotové těsto s jab smetanovo kokosový jablečník recept jablečník jablečník keramika pec na jablka - jablečník smetanovo-kokosový jablečník mokrá kokosová buchta kokosová buchta famozní kokosový řez kokosovýjablčník žravý papír famozní krémové kokosové řezy recept na jablečník žravý papír na dort nejlepsi jablečník jablecnik s kokosem famozni zakusek se zakysanou smetanou

Zapomněl/a jsem heslo