Nutriční hodnoty (Martinčin vláčný perník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 647 kJ / 5 891 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 86,45 g |
| Tuky | 280,14 g |
| – nasycené | 26,82 g |
| – nenasycené | 237,24 g |
| –– mononenasycené | 163,80 g |
| –– polynenasycené | 73,44 g |
| ––– omega 3 | 21,33 g |
| Vláknina | 23,30 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 310 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 718,58 g |
| – cukry | 203,88 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrnky 3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku třtinového cukru (já dala méně) | Cukr třtinový | 125 g |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| perníkové koření podle chuti | Perníkové koření | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| kakao podle chuti (já dala 1 polévkovou lžíci) | Kakao prášek | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 PL 2 PL marmelády | Marmeláda jahodová | 40 g |
| rum podle chuti nebo rumové aroma | Rum | |
| piškoty promazané marmeládou | Marmeláda jahodová | |
| citronová poleva | Poleva bílková | |
| strouhaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| citronová štáva | Šťáva z citrónu |