Nutriční hodnoty (Vídeňský telecí guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 795 kJ / 907 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,64 g |
| Tuky | 10,14 g |
| – nasycené | 4,12 g |
| – nenasycené | 4,40 g |
| –– mononenasycené | 3,93 g |
| –– polynenasycené | 0,48 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 25,08 g |
| Cholesterol | 270 mg |
| Sodík | 417 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 44,40 g |
| – cukry | 28,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g telecí plece | Telecí plec | 600 g |
| 400 g 400 g cibule | Cibule čerstvá | 400 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 100 ml 100 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 3 lžičky 3 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 3 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| citrónová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |