Nutriční hodnoty (Povidloně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 13 315 kJ / 3 183 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,20 g |
| Tuky | 177,90 g |
| – nasycené | 98,36 g |
| – nenasycené | 65,65 g |
| –– mononenasycené | 56,83 g |
| –– polynenasycené | 8,82 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 1,72 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,41 g |
| Sacharidy | 311,72 g |
| – cukry | 143,32 g |
| ––– laktóza | 8,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 230 g 230 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 230 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
| 2 2 tvarohy (po 250 g) | Tvaroh polotučný | |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 4 lžíce 4 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 1 ztužovač šlehačky (nemusí být) | Ztužovač šlehačky | |
| 200 g 200 g povidel (podle chuti) | Povidla | 200 g |