Nutriční hodnoty (Minipistácky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 926 kJ / 4 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,50 g |
| Tuky | 249,55 g |
| – nasycené | 144,70 g |
| – nenasycené | 90,30 g |
| –– mononenasycené | 80,30 g |
| –– polynenasycené | 10,00 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 371,75 g |
| – cukry | 221,25 g |
| ––– laktóza | 14,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 200 g 200 g cukr krytal | Cukr bílý | 200 g |
| 4 lžíce 4 lžíce vody nebo pomerančové šťávy | Voda | 72 ml |
| 1 ČL 1 ČL prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| pistáciová pasta | Mandlová pasta | |
| mletý cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| potahovací hmota fondant | Fondán | |
| rozpuštěná čokoláda na polévání krajů dortíků | Čokoláda mléčná 30% | |
| hrst hrst nahrubo sekaných pistácií | Pistácie | |
| trochu trochu rumu na pokapání korpusu |