Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celozrnné jahodové knedlíky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 519 kJ /
1 080 kcal
Bílkoviny70,18 g
– z toho živočišné bílkoviny62,48 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,70 g
Tuky34,36 g
– nasycené17,94 g
– nenasycené12,11 g
–– mononenasycené9,49 g
–– polynenasycené2,62 g
––– omega 30,34 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 348 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy115,25 g
– cukry64,15 g
––– laktóza5,05 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g tvrdého tvarohu Tvaroh tvrdý 200 g
70 g 70 g špaldové celozrnné mouky (samozřejmě s klidem můžete nahradit i klasickou bílou hrubou) Mouka špaldová celozrnná hladká 70 g
40 g 40 g cukru moučka Cukr bílý 40 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
jahody dle potřeby Jahody čerstvé
200 g 200 g jahod Jahody čerstvé 200 g
3 lžíce 3 lžíce smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 75 ml
1 lžička 1 lžička moučkového cukru Cukr bílý 5 g
cca 15 15 větších lístků máty Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.