Nutriční hodnoty (Celozrnné jahodové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 519 kJ / 1 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 62,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,70 g |
Tuky | 34,36 g |
– nasycené | 17,94 g |
– nenasycené | 12,11 g |
–– mononenasycené | 9,49 g |
–– polynenasycené | 2,62 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 205 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 115,25 g |
– cukry | 64,15 g |
––– laktóza | 5,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g tvrdého tvarohu | Tvaroh tvrdý | 200 g |
70 g 70 g špaldové celozrnné mouky (samozřejmě s klidem můžete nahradit i klasickou bílou hrubou) | Mouka špaldová celozrnná hladká | 70 g |
40 g 40 g cukru moučka | Cukr bílý | 40 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
jahody dle potřeby | Jahody čerstvé | |
200 g 200 g jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
3 lžíce 3 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 75 ml |
1 lžička 1 lžička moučkového cukru | Cukr bílý | 5 g |
cca 15 15 větších lístků máty | Máta peprná list čerstvá |