Nutriční hodnoty (Celozrnné jahodové knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 519 kJ / 1 080 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,70 g |
| Tuky | 34,36 g |
| – nasycené | 17,94 g |
| – nenasycené | 12,11 g |
| –– mononenasycené | 9,49 g |
| –– polynenasycené | 2,62 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 14,50 g |
| Cholesterol | 348 mg |
| Sodík | 205 mg |
| Sůl | 0,29 g |
| Sacharidy | 115,25 g |
| – cukry | 64,15 g |
| ––– laktóza | 5,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g tvrdého tvarohu | Tvaroh tvrdý | 200 g |
| 70 g 70 g špaldové celozrnné mouky (nebo bílé hrubé) | Mouka špaldová celozrnná hladká | 70 g |
| 40 g 40 g cukru moučka | Cukr bílý | 40 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 10 10 jahod | Jahody čerstvé | |
| 200 g 200 g jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
| 3 lžíce 3 lžíce smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 75 ml |
| 1 lžička 1 lžička moučkového cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 15 lístků 15 lístků máty (větších) | Máta peprná list čerstvá |