Nutriční hodnoty (Krevetová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 584 kJ / 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,20 g |
| Tuky | 6,86 g |
| – nasycené | 4,02 g |
| – nenasycené | 2,74 g |
| –– mononenasycené | 0,68 g |
| –– polynenasycené | 2,06 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 2,44 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 10,53 g |
| – cukry | 3,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l čirého rybího vývaru | Vývar rybí | 1000 ml |
| 6 6 velkých krevet | Krevety loupané | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| kousek kousek zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 malá čili paprička | ||
| 2 lžíce 2 lžíce thajské rybí omáčky | Rybí omáčka | 30 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |