Vytuněná bábovka

Petonka Kuchařka: Petonka

Doba přípravy: 1 hod. Moučníky , Bábovky 0 názorů

Suroviny

200 g másla nebo rostlinného tuku
170 g moučkového cukru
1 citronový cukr
4 vejce
200 g polohrubé mouky
30 ml rumu
loupané opražené mandle - hrst
rozinky - hrst
čokoláda -1 figurka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme se dvěma třetinami moučkového cukru a citronovým cukrem, přidáme žloutky.

  2. Do směsi přidáme mouku, sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý moučkový cukr, rozinky, mandle a čokoládu, nakonec rum.

  3. Pečeme ve vymazané a kokosem nebo strouhankou vysypané bábovkové formě na 180 stupňů asi 40-50 minut.

Poznámka

Místo rumu můžeme použít citronovou šťávu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vytuněná bábovka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vytuněná strouhanka

Zapomněl/a jsem heslo