Nutriční hodnoty (Buchtová bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 21 687 kJ / 5 183 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 84,74 g |
| Tuky | 281,25 g |
| – nasycené | 26,37 g |
| – nenasycené | 231,29 g |
| –– mononenasycené | 141,55 g |
| –– polynenasycené | 89,73 g |
| ––– omega 3 | 18,37 g |
| Vláknina | 40,47 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 5,63 g |
| Sacharidy | 532,20 g |
| – cukry | 154,18 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 3 lžíce 3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| kůru z 1/2 kůru z 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 ) | ||
| 1/2 1/2 kostky tvarohu | Tvaroh polotučný | |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 2 ) | ||
| 3 lžíce 3 lžíce švestkových povidel | Povidla | 69 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté ořechy | Vlašské ořechy mleté | 15 g |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 3 3 ) | ||
| 100 g 100 g mletého máku svařeného s | Mák modrý | 100 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá |