Nutriční hodnoty (Polévka z dýně hokkaido)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 143 kJ / 1 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 124,67 g |
| – nasycené | 80,67 g |
| – nenasycené | 42,24 g |
| –– mononenasycené | 38,61 g |
| –– polynenasycené | 3,63 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 4,53 g |
| Cholesterol | 391 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 18,23 g |
| – cukry | 12,80 g |
| ––– laktóza | 8,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velká dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 0,5 l 0,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| loupaná dýňová semínka na ozdobení | Dýňová semínka |